Relatietherapie Arnhem – Mark Bosch

Relatietherapie Arnhem - Mark Bosch

Interview met Relatietherapie Arnhem – Mark Bosch


1) Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk Relatietherapie Arnhem zit in Arnhem aan de Vijverlaan 30.

Psycholoog Arnhem
Vijverlaan 30
6822 HE Arnhem

2) Waarom ben je therapeut geworden?
Ik ben therapeut geworden om een bijdrage te mogen leveren aan iemands persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dankbaar dit werk te kunnen doen en geniet van de intensiteit ervan.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Met name de complexe vraagstukken waar mijn cliënten mee komen vind ik inspirerend. Geen mens of vraag is hetzelfde.
De zelfstandigheid in het werk, en het beschikken over een fijne praktijkruimte.

4) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Dat zijn er inmiddels vele, maar het mooist vind ik de succes ervaringen. Dat betekent dat je je werk goed hebt gedaan, waardoor er een tevreden mens (cliënt) je praktijk verlaat.

Als voorbeeld kan ik me een stel herinneren dat kibbelend en boos op elkaar met mij aan het intakegesprek begon. Al na een aantal sessies ontstond er ruimte naar elkaar. Het lukte om ze milder naar elkaar te laten kijken en naar elkaars verlangens te luisteren. Hierdoor ontstond er meer compassie voor elkaar. Uiteindelijk verlieten ze tevreden mijn praktijk en schreven voor mij hun ervaring op die ik mocht delen op de website.

Kijk voor een overzicht van relatieproblemen op mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Gisteren ontmoette ik totaal onverwachts iemand die ik al vele jaren niet meer had gezien of gesproken, het was een bijzondere her ontmoeting na al die jaren.

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben getrouwd en we hebben samen twee prachtige kinderen. Een zoon van 6 en een dochter van 2 jaar. Daar geniet ik dagelijks van en ze vormen de spil in mijn bestaan.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Volkstuinieren, tarotkaarten leggen, lezen, studeren en uitstapjes maken met het gezin.
Ik vind de volkstuin heel inspirerend. Daar is goed waar te nemen dat na het zaaien, geduld het koesteren en het verzorgen de oorsprong ligt van een rijke oogst. Bijna zoals het leven zich openbaart.

4) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Als ik geen therapeut was geworden was ik graag DJ geweest. Ik hou van muziek en de verschillende stijlen. Het lijkt me heerlijk om mensen te zien genieten en dansen op jouw composities.

5) Waar word jij blij van?
Ik word elke dag weer blij van mijn twee schatten van kinderen. Verwonderd kijk ik naar hun speelsheid en de onbevangenheid van hoe zij in het leven staan.

6) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Grijzer, ouder en wijzer.


Inspiratie

1) Wie bewonder je?
– Rikie van Hussel, zij is op dit moment mijn docente contextuele therapie, ik vind haar inspirerend omdat ze een schat aan werkervaring en het gedachtengoed van Nagy herbergt die ze weet over te brengen op haar leerlingen.

– Dr. Hugo Alberts waar ik de opleiding Positieve psychologie heb gevolgd. De humor en zijn bevlogenheid hebben bij mij het zaadje van de positieve psychologie doen ontkiemen.

2) Jouw favoriete boek en waarom?
– Handboek Positieve Psychologie Theorie Onderzoek Toepassingen. Een schat aan informatie.
– Sociale Psychologie van prof. Roos Vonk. Ik heb hier van genoten bij het bestuderen tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie en het geeft een prachtige inkijk in hoe mensen in het dagelijks leven met elkaar omgaan.
– Nu bestudeer ik Tussen geven en Nemen van Ivan Boszormenyi Nagy dit vind ik zeer boeiend boek en lees het voor de opleiding Contextuele therapie.
– Ik heb meerdere boeken, veelal studie boeken die ik als favoriet kan bestempelen. Hoewel ik laatst met heel veel plezier het boek Lotte en Simone van Annelies Ibes heb gelezen.

3) Jouw favoriete film en waarom?
Ik zag de film One flew over the cuckoo’s nest toen ik 19 was. Die film heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Ik vond het een ingrijpende en prachtige film. Later heeft die film me vaak doen nadenken waarom mensen met een psychische handicap zo moeizaam geaccepteerd worden in onze samenleving.

4) Jouw favoriete spreuk / quote.
Alles wat aandacht krijgt groeit.

5) Wat is jouw missie?
Door middel van inzicht het beste in mensen te helpen ontwaken.

Relatietherapie Arnhem - Mark Bosch


Heb je een vraag aan Mark of wil je een afspraak met hem maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op zijn website uit.

Contact met Mark BoschMeer relatietips, verhalen en interviews >>