Relatietherapie Bilthoven – Susanne Bulten

Relatietherapie Bilthoven - Susanne Bulten

Interview met Relatietherapie Bilthoven – Susanne Bulten


1) Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk zit in Bilthoven en in Utrecht.

Relatietherapie Bilthoven
Frans Halslaan 68
3723 EH Bilthoven

Relatietherapie Utrecht
Lauwerecht 108 bis
3515 GV Utrecht

2) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Ik vind het prachtig om mensen te zien groeien en deelgenoot te mogen zijn van hun proces.

3) Welke gebeurtenis in je (werkende) leven is belangrijk voor je geweest?
Toen ik 40 werd, verloor ik in 6 weken tijd mijn beide ouders en een goede vriendin aan kanker. Ik ging me afvragen: “Wat als ik de volgende ben? Hoe wil ik dan dat mijn leven er nu uitziet?” Dat heeft er toe geleid dat ik een aantal grote veranderingen in mijn leven ben gaan aanbrengen. Behalve een wereldreis met kind heeft dat ook tot een grote carrièreswitch geleid. Ik werkte tot die tijd als ad interim adviseur bij bedrijven en overheidsorganisaties. Ik vond mijn werk best OK, maar was altijd weer blij als de werkdag voorbij was; ik vond vrij hebben leuker dan werken. Nu ben ik therapeut en doe ik het werk waar ik echt helemaal voor kan gaan en dat ik nog tot lang na mijn 65e wil blijven doen.

4) Waarom ben je therapeut geworden?
Het eerste deel van het antwoord op deze vraag vind je onder vraag 4. Maar er is meer. Zingeving en psychologie vond ik als kind al interessant. De menselijke geest vind ik iets geweldigs, wat me altijd kan blijven boeien. Waarom voelen we wat we voelen, doen we wat we doen en hoe kunnen we groeien, het beste uit ons leven halen?

Ik heb zelf het nodige meegemaakt en heb zelf ervaren hoe het de kwaliteit van je leven kan verbeteren als je je innerlijk ontwikkelt. Want iedereen kan dit en iedereen kan veranderen, groeien, gelukkiger worden. Ik vind het bijzonder om anderen in dit proces te mogen begeleiden.


Relatieproblemen

Zie mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Het mooiste vandaag was dat een jonge vrouw die pas bij me is, me vertelde hoeveel er na een paar sessies al voor haar veranderd is.

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ik heb een LAT-relatie en een zoon van 19 jaar die op kamers woont.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van reizen; van korte stedentrips tot langere reizen. Verder ga ik graag naar concerten (soul, wereldmuziek, jazzy) en hou ik van lekker eten met vrienden en familie.

Om mijn hoofd leeg te maken vind ik het daarnaast heerlijk om te haken! Ik werk op mijn praktijk met hoofd en hart; in mijn vrije tijd iets concreets maken met mijn handen vind ik heerlijk ontspannend en het is ook leuk dat er iets tastbaars ontstaat.

4) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Dan zou ik schrijver willen zijn en daarnaast trainingen / workshops/ opleidingen geven.

5) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Nou en of! Voor mijn opleiding was het zelfs een vereiste dat we gedurende de hele 4 jaar zo’n 10 sessies therapie per jaar hadden. Het heeft me ontzettend veel opgeleverd, alhoewel ik er soms ook totaal geen zin in had. Dan had ik net een paar stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en wilde ik daar gewoon van genieten en niet gelijk weer verder met therapie, of ik wist gewoon echt even niks te bedenken waar ik mee zat. Uiteindelijk heeft het me tot een completer en gelukkiger mens gemaakt. Ik ben daar heel dankbaar voor.


Inspiratie

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?
Barack en Michelle Obama, twee heel charismatische mensen die daarnaast ook nog eens een heel leuk stel zijn, vol speelsheid, liefde en wederzijds respect.
Psychiater en schrijver Irvin Yalom.

Mijn zoon, omdat hij te allen tijde en onder alle omstandigheden helemaal zichzelf blijft; trouw aan zichzelf, zijn ideeën en de mensen die hem na staan.

2) Jouw favoriete spreuk / quote.
Het beste wat je kunt worden is jezelf.

3) Wat is jouw missie?
Inspireren, helen en verbinden.

4) Wat is jouw superkracht?
Empathie en intuïtie.

Relatietherapie Bilthoven - Susanne Bulten


Heb je een vraag aan Susanne of wil je een afspraak met haar maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op haar website uit.

contactMeer relatietips, verhalen en interviews >>