Relatietherapie Den Bosch – Deanneke Steenbeek

Relatietherapie Den Bosch -  Deanneke Steenbeek

Interview met Relatietherapie Den Bosch – Deanneke Steenbeek


1) Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk zit in St Michielsgestel, onder Den Bosch.

Relatietherapie Den Bosch
Wilgenstraat 19
5271 JH Sint-Michielsgestel

2) Waarom ben je therapeut geworden?
In essentie om mijzelf te vinden en echt in contact te komen met de ander, die uit te nodigen ook te ervaren wie hij of zij werkelijk is.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
De ontmoeting. Dat iemand bij mij komt en dat ik een licht mag werpen op wat die persoon niet ziet. Vaak niet kan zien. En de ontspanning die dan komt. Ontroerend.


Relatieproblemen

Zie mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Het leukste was gisteren om met mijn dochter van 15 naar Foute vrienden te kijken. Een programma waarin 4 vrienden gekke opdrachten krijgen om mensen te testen. Hoe reageren ze. Super ongemakkelijk. Lachen, gieren, brullen!

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ik heb op het moment geen partner en 3 tienerkinderen, 2 jongens en een meisje.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing al vanaf kinds af aan in koren. Heerlijk, muziek is heel belangrijk voor me. Daarmee communiceer ik ook vaak met mijn kinderen. Hebben ze een nieuwe artiest/rapper ontdekt en dan samen luisteren. Of ik laat ze iets horen. Verder wandel ik graag en ga ik graag de stad in, verschillende mensen, culturen om me heen. Daar kan ik erg van genieten.

4) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Ik denk aan mentor van jonge mensen. Hen bijvoorbeeld begeleiden in het schrijven van teksten. Dat is ook nogal een talent van mij! En ik vind het mooi om zo samen op te lopen en hen uit te nodigen om wat van binnen zit vorm te geven.

5)Waar word je blij van?
Als de mensen om me heen ontspannen zijn en we bijvoorbeeld eten voorbereiden of cadeautjes kopen, of lekker koffie drinken. Als we ons verhaal bij elkaar kwijt kunnen.

6) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik zie mezelf in mijn therapiepraktijk in St-Michielsgestel met collega’s om me heen. Dan heb ik inmiddels ook workshops ontwikkeld op het gebied van relaties. Want ik wil nog graag met groepen gaan werken.


Inspiratie

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?
Schrijfster Griet op de Beeck vind ik fantastisch. Hoe zij compassie heeft met de onhandigheid van mensen. Een aantal collega’s van mij vind ik inspirerend. Iedereen doet het toch weer op eigen wijze. Natuurvolkeren, er zijn er nog enkele, met hun oorspronkelijke wijsheid. En anderen die ik ontmoet die speciale ervaringen hebben gehad in hun leven.

2) Jouw favoriete film en waarom?
Good Will Hunting. Over een zeer talentvolle jongen (Matt Damon) die niet veilig is opgegroeid en zichzelf klein houdt. In de confrontatie met zijn therapeut (prachtige acteur Robin Williams) die blijft zeggen: “it’s not your fault”, breekt hij en kan hij zichzelf vinden.

3) Jouw favoriete boek en waarom?
Ja, dan moet ik toch noemen: ‘Kom hier, dat ik u kus’ van Griet. Beklemmend, spannend, grappig, menselijk.

4) Jouw favoriete spreuk / quote.
Misschien wel ‘Fake it till you make it’ en ‘Wil je gelijk of wil je geluk?’

Relatietherapie Den Bosch -  Deanneke Steenbeek


Heb je een vraag aan Deanneke of wil je een afspraak met haar maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op haar website uit.

contactMeer relatietips, verhalen en interviews >>