Relatietherapie Gooi – Kay van der Grift

Relatietherapie Gooi - Kay van der Grift

Interview met Relatietherapie Gooi – Kay van der Grift


1) Waar zit je praktijk?
Ik heb mijn praktijk aan huis, een apart gedeelte met een eigen ingang in Eemnes, een rustig dorpje aan de rand van de polder.

Relatietherapie Gooi
Fazantenhof 84
3755 EJ Eemnes

2) Waarom ben je therapeut geworden?
Het was al lang een wens van mij om mensen op een diepgaande manier te begeleiden. Mijn eigen levenservaring heeft daar zeker toe bijgedragen en heeft mij hierin gevormd. Ik ben zelf altijd op zoek geweest naar de diepere laag, naar antwoorden in mijn bestaan.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Dat ik op een diepgaande manier dicht bij mensen kan staan en een stukje met hen mag oplopen in vaak moeilijke periodes in hun leven. Het geeft mij enorm veel voldoening om van betekenis te kunnen zijn in de groei en ontwikkeling van mensen en hun relaties.

4) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Ik leer ook veel van mijn cliënten; in hoe zij dingen aanpakken, wat zij mij vertellen, in hoe het mogelijk is om toch door te gaan, ook al is er veel onrecht.


Relatieproblemen


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Ik heb gisteren de kerstboom opgetuigd, dat bracht mooie herinneringen aan andere jaren. Ik kan heel erg genieten van sfeer creëren, en te spelen met oude en nieuwe dingen.

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ja ik ben getrouwd, we hebben een “samengesteld” gezin, waarvan alle kinderen inmiddels een eigen leven hebben opgebouwd. We hebben ook kleinkinderen waar wij erg van genieten.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou ervan om in de natuur te zijn, en te wandelen of fietsen, in elk geval lekker bewegen. Maar ook lezen, zingen en dansen doe ik graag.

4) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Nou dat zou veel geweest kunnen zijn, van arts tot interieur ontwerper.

5) Waar word je blij van?
Ik word blij van samen zijn met mijn partner en (klein)kinderen, als ik merk dat ik mensen heb kunnen helpen om een stuk meer zichzelf te kunnen zijn, eten koken, sauna, in het bos struinen, de zon, muziek, tuinieren, dansen, zingen, contact met vriendinnen, inspirerende artikelen, boeken, samen eten, mooie kleding of spullen, kunst en nog veel meer.

6) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik zie mijzelf over een jaar of 5, 10 naast het werk wat ik nu al doe, samen met mijn partner, therapie / coaching weken organiseren voor koppels op mooie plekken in Nederland of elders in de wereld.

7) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik ben diverse keren in therapie geweest, soms kort, soms langer. Het heeft mij geholpen om mij zelf meer te accepteren, en meer voor mijzelf te gaan staan.


Inspiratie

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?
Er zijn veel mensen waar ik mij door laat inspireren, de laatste tijd is dat Esther Perel, die een verfrissende kijk heeft op intimiteit en erotiek, en ontrouw in relaties.

2) Jouw favoriete boek en waarom?
Boeken die mij zijn bijgebleven de laatste tijd; “Magdalena”, van Maarten ‘t Hart, “kom hier dat ik u kus”, van Griet op de Beek, “Ik weet waarom gekooide vogels zingen” van Maya Angelou,
“de Thuiskomst” van Anna Enquist.

Het zijn boeken die gaan over hoe mensen omgaan met wat hen in het leven overkomt, waarbij ik echt kan genieten van de schoonheid van hoe het is opgeschreven.

3) Jouw favoriete film en waarom?
Sophies Choice is een film die mij nog altijd bij is gebleven; deze vrouw moest in de oorlog een onmogelijke keuze maken tussen haar kinderen. Dat raakt me. Het leven is niet altijd rechtvaardig.

4) Jouw favoriete spreuk / quote.
Als je goed zorgt voor jezelf, kom je meer tot je recht voor jezelf en de ander.

5) Wat is jouw missie?
Om nog meer op mijn eigen wijsheid en intuïtie te vertrouwen. Ik geloof dat wij veel wijsheid in onszelf hebben, maar het is niet altijd vanzelfsprekend daar contact mee te hebben.

6) Wat is jouw superkracht?
Mijn rust en inlevend vermogen, samen met mijn analytisch vermogen kan mensen helpen hun doelen te bereiken.

Relatietherapie Gooi - Kay van der Grift


Heb je een vraag aan Kay of wil je een afspraak met haar maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op haar website uit.

contactMeer relatietips, verhalen en interviews >>