Relatietherapie Groningen – Josienna Davidse

Relatietherapie Groningen - Josienna Davidse

Interview met Relatietherapie Groningen – Josienna Davidse


1) Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk (1995-nu) ligt in de stad Groningen, Waterland 90.

Relatietherapie Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen

Ik werk vanaf 2011 om de week ook enkele dagen in Leuven (België). Ook al hoef ik geen buitenlandse taal te spreken: België is toch een ander land. Door deze stap te hebben gezet en mijn weg in Leuven te hebben gevonden, heb ik zowel op werk als op persoonlijke gebied inspiratie opgedaan.

Psycholoog Leuven
Martelarenplein 20E
3010 Leuven

2) Waarom ben je therapeut geworden?
Het klopte.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Ik ben altijd al geboeid geweest in hoe mensen zijn en hoe zij zich verhouden tot elkaar. Onderlinge verschillen en overeenkomsten. Verbondenheid en disconnectie. Ik zeg altijd: de hele maatschappij komt voorbij, ik hoef eigenlijk geen TV meer te kijken.

Ik heb van mijn natuurlijke interesse mijn vak kunnen maken. En simpel uitgedrukt, ik word er blij van om mensen te horen, hen nieuwe inzichten te geven, met hen de diepte in te gaan en zodoende een stukje met hen mee te lopen op hun levenspad.

4) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Eigenlijk vind ik mijn vak als zodanig al opmerkelijk: het bespreken van problemen die onzichtbaar zijn, zich in de psyche afspelen, maar die iemands levensplezier wel grotendeels bepalen. In een sessie van een uur kan er in vastgelopen kwesties beweging komen en zicht op perspectief. Opmerkelijk vind ik dan ook wat intensiteit en aansluiting bij wat er in iemand speelt voor die persoon kan betekenen.


Relatieproblemen

Zie mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Mijn praktijkruimte bevindt zich op de eerste etage. Ik heb mijn trap gisteren een onderhoudsverfbeurt gegeven. Telkens als ik nu de trap op en neer loop, geniet ik van ’t resultaat. Waarschijnlijk ben ik de enige die het verschil ziet, maar dat maakt me niet uit. Ik houd nu eenmaal van schoonheid om me heen en dus maakt het verschil mijn dag vandaag zonniger.

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ik heb al jarenlang een latrelatie: deze relatievorm past precies bij ons.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Familie en vrienden zijn voedingsbronnen voor mij, waarbij ik graag met hen wandel, uit eten/concert ga en belevenissen en overwegingen uitwissel. Verder doe ik al jaren aan yoga en meditatie en zing ik binnen een byzantijns koor. Daarnaast reis ik graag.

4)Waar word je blij van?
Ik word blij als ik eenheid en wezenlijk contact ervaar in relatie tot iemand anders, de natuur, mezelf.

5) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik hoop gezond en op een speelse wijze oud en wijs te worden.

6) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Op vrij jonge leeftijd, toen ik psychologie studeerde, ben ik in therapie gegaan en sindsdien laat ik me regelmatig voeden door supervisie/intervisie/een persoonlijk consult. Retro- en introspectie behoren tot mijn leven.


Inspiratie

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?
Ik bewonder ieder mens die krachtig en kwetsbaar tegelijk durft te zijn.

2) Jouw favoriete boek / film en waarom?
Ik heb geen favoriete boek/film etc. Ik vind iets mooi als het me raakt en bij me binnenkomt. Meestal gebeurt dat in een flits. Het kan een blik, een woordenwisseling, een woordgrap, een inzicht o.i.d. zijn.

3) Wat is jouw superkracht?
Het kunnen combineren van diepte, contact ervaren en humor.

Relatietherapie Groningen - Josienna Davidse


Heb je een vraag aan Josienna of wil je een afspraak met haar maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op haar website uit.

contactMeer relatietips, verhalen en interviews >>