Relatietherapie Tilburg – Nicolette Beemster

Relatietherapie Tilburg - Nicolette Beemster

Interview met Relatietherapie Tilburg – Nicolette Beemster


1) Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk zit in de Hasseltstraat in Tilburg.

Relatietherapie Tilburg
Hasseltstraat 293
5041 MA Tilburg

2) Waarom ben je therapeut geworden?
Graag wil ik mensen begrijpen en helpen. Ook wil ik ze zichzelf leren begrijpen. Ik wil graag weten hoe het komt dat mensen doen, wat ze doen. Wat zijn de beweegredenen van bepaalde acties. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de een zo zorgzaam is en de ander juist niet. Hoe kunnen ze zichzelf helpen en hun eigen situatie fijner maken? Dat wil ik ze graag meegeven.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Te zorgen dat mensen zichzelf beter begrijpen, en als ze zich lekkerder in hun vel voelen, en als zij aan het einde van het traject gelukkiger zijn. Als mensen lachend de deur uit gaan, heb ik voor die sessie mijn doel bereikt. Fijn vind ik het ook als mensen kunnen aangeven dat hun doelen zijn bereikt. Daarom stellen we samen bij de intake altijd persoonlijke doelen vast. Zo kunnen we doelgericht aan de slag met datgene waar ze voor komen.


Relatieproblemen

Zie mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Aan dit interview gewerkt 😉

2) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van wandelen, fietsen, strand, bos, bijkletsen met mensen tijdens bv een lunch, terrasje pakken. Ik kan enorm genieten als de zon schijnt, dan heb ik niet zoveel nodig, alleen een handdoek en een water in de buurt, bv zwembad, strand of meertje.

3) Waar word jij blij van?
Ik word van heel veel dingen blij, bijvoorbeeld:

– Ik word blij van blije mensen.
– Ik word blij als de sfeer goed is.
– Ik word blij als ik zondag s’ochtends vroeg wakker word, als bij wijze van, iedereen nog slaapt en dat het rustig is, en dat ik de hele dag nog voor me heb om van alles te doen.

– Ik word blij als de zon al schijnt als ik wakker word. Lekker vind ik het dan om de gordijnen en ramen wagenwijd open te doen, de zon bij het ontwaken te voelen en de vogeltjes al te horen fluiten. Dat is voor mij blij wakker worden.

– Ik word blij als ik kan afvinken in mijn things to do lijstjes: dat geeft een heel voldaan gevoel (en ik heb best veel things to do lijstjes haha, dat geeft overzicht).
– Ik word blij als dingen lukken zoals ik ze voor ogen had.
– Ik word blij als ik mensen blij kan maken.

– ik word blij van lekker eten met fijne mensen.
– Ik word blij als ik bij tegenslag bedenk wat ik allemaal wel heb.
– Ik word blij als ik duidelijkheid heb en weet waar ik aan toe ben.
– Ik word blij als ik bij een meer of zee of water in de buurt ben, met veel groene natuur, rust en zon.

4) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik zie mezelf ditzelfde werk nog doen, met daarbij ook ruimte voor mezelf.


Inspiratie

1) Wie vind je inspirerend?
In principe vind ik heel veel mensen inspirerend. Heel veel mensen hebben kwaliteiten, alleen niet iedereen ziet het (van zichzelf). Belangrijk is om naar half glas vol te kijken, naar wat iemand wel in huis heeft. ik vind het prettig als mensen dat kunnen of willen leren ontdekken bij zichzelf.

2) Jouw favoriete boek
De moeder van David S. omdat het zo schrijnend inzichtelijk weergeeft wat drugsgebruik door een kind voor effect kan hebben op het leven van hem/haar zelf en dat van de omgeving.

3) Jouw favoriete film en waarom?
Grease of Top Gun, feelgood films, lekker zwijmelen in de verliefdheidstijd van vroeger.

4) Jouw favoriete spreuk / quote.
– “Draai je gezicht naar de zon en de schaduw zal achter je vallen”
– “Ondanks alle ellende in je leven, raap je zelf bij elkaar en zorg dat je van iets geniet, wat dan ook”
– “Verwacht niks, dan is alles wat er wel komt… welkom”

5) Wat is jouw missie?
Mensen een beetje laten meekrijgen van wat er hierboven bij mijn favoriete spreuken staat. En werken aan de doelstellingen van de clienten. Als die doelstellingen gehaald zijn, heb ik mijn missie voltooid.

Relatietherapie Tilburg - Nicolette Beemster


Heb je een vraag aan Nicolette of wil je een afspraak met haar maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op haar website uit.

Contact met Nicolette BeemsterMeer relatietips, verhalen en interviews >>