Relatietherapie Zeist – Nynke Neijzen

Relatietherapie Zeist - Nynke Neijzen

Interview met Relatietherapie Zeist – Nynke Neijzen


1) Waar zit je praktijk?
Ik heb een praktijk in Zeist.

Relatietherapie Zeist
Harmonielaan 25
3704 HG Zeist

2) Waarom ben je therapeut geworden?
Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd geweest in waarom mensen voelen, denken en doen wát ze doen. Daarom ben ik uiteindelijk psychologie gaan studeren. Er zijn veel interessante richtingen in de psychologie maar al heel snel ontdekte ik dat de persoonlijke verhalen, de geschiedenis, het leven van mensen en hen helpen bij problemen of vragen me het meest raakt.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Als cliënten resultaat hebben natuurlijk!

4) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Er zijn best veel opmerkelijke of speciale situaties, maar de meest opmerkelijke ervaring is een doorbraak bij een cliënte die meer dan 20 jaar leed aan depressies. Ze gebruikte medicatie maar kwam niet van haar somberheid af. In een van de sessies bleek dat ze eigenlijk niet somber was, maar op een verborgen manier was ze boos. Boos vanwege dingen die ooit waren gebeurd. Ze kon dit inzicht heel goed hanteren. Het was het begin van een totale verandering in haar leven. Het is al een behoorlijke tijd geleden, maar elk jaar stuurt ze een kaart met iets over hoe blij ze zich voelt.


Relatieproblemen

Zie mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Ik heb een puppy en alles is er leuk aan.

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van lezen, fotograferen, buiten zijn en ook tuinieren. Ik beweeg bijna elke dag waardoor ik me lekker in mijn vel voel. Als ik er niet aan toe kom, kan ik er best een beetje van balen.

Ik houd ook van reizen en cultuur. Dat hoeft niet speciaal een exotisch land te zijn. Ik ben nieuwsgierig en vind het leuk om nieuwe dingen te zien en te ontdekken.

4) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Leuke vraag! Bioloog of arts. Wie weet? Ik denk dat Freek Vonk veel kinderen inspireert om de natuur in te gaan. Ik vind dat zo leuk.

5) Waar word je blij van?
Mijn kinderen, man en hond en kat. Een goed gesprek of ontmoeting, wandeling langs de rivier, een goed boek. Zomaar even appen met een goede vriend of vriendin. Iemand op straat met een blije lach. Het zit in kleine dagelijkse dingen.

6) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik zie mijzelf nog steeds als therapeut. Ik ben blij met mijn werk. Wel vind ik het belangrijk om ontwikkelingen steeds te volgen en cursussen te doen. Naast mijn werk geef ik graag lezingen en info- en thema-avonden en ik hoop de komende tijd weer meer tijd te hebben voor thema avonden.

7) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik heb zelf een zeer uitgebreid PRI therapie gevolgd gedurende mijn opleiding en werk. Alles wat ik in de therapie doorgeef aan cliënten heb ik zelf ook gedaan en ervaren. Natuurlijk op mijn manier. Ik heb ook het grote nut ervaren van het opsporen van oude overtuigingen en herkennen van overbodige beschermingsmechanismen. Het heeft mijn leven diepgaand veranderd. Het heeft een zichtbaar positief effect op mijn relatie, gezin en werk. Ook als je niet tegen hevige problemen aanloopt is PRI een zeer effectieve manier voor groei op allerlei levensgebieden. Ik heb ook veel clienten die geen psychische problemen hebben, maar meer vanuit een coachingsvraag met PRI willen werken.


Inspiratie

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?
Ik bewonder mensen die naar zichzelf durven kijken. Ook als het heel moeilijk is. Een groot voorbeeld is Immaculée Ilibagiza. Zij is in 1972 geboren in Rwanda en is inmiddels een rooms-katholiek schrijfster en spreekster. Als Tutsi moest ze tijdens de slachtingen van de Rwandese genocide in 1994 onderduiken. In die periode overleefde ze gedurende 3 maanden met zeven andere vrouwen in een badkamer van 0,91 bij 1,20 m. Zij was zo vol haat naar diegenen die haar familie en dorpsgenoten hadden vermoord, maar ze had er ook last van dat de haat haar eigen hart verteerde. Hierdoor besloot zij dat zij de moordenaars te leren vergeven. Het is haar gelukt. In 2007 ontving zij de Mahatma Gandhi Reconciliation and Peace Award.

Bovendien vind ik Picasso heel inspirerend. Hij bekijkt de wereld, kunst en zichzelf vanuit een heel ander perspectief. Een totaal nieuwe zienswijze. Er veel over hem te vertellen.

2) Jouw favoriete boek en waarom?
Dat zijn er meerderen. Delphine de Vigan beschrijft indringend haar leven als dochter van een manisch-depressieve moeder in haar boek “Niets weerstaat de nacht”.

En de Dina-trilogie van Herbjorg Wassmo. Over een eigenzinnige Noorse vrouw in het begin van de 20e eeuw. Prachtig geschreven.

3) Jouw favoriete film en waarom?
Intouchable. Een waar gebeurd verhaal, een voorbeeld voor iedereen en je wordt er ook zo vrolijk van.

4) Jouw favoriete spreuk / quote.
Ik heb geen favoriete quote. Ik ga eens nadenken hoe dat komt.

5) Wat is jouw missie?
Ik zou graag mensen gelukkiger willen zien en hen daarbij helpen.

6) Wat zijn jouw boekentips?
Hoera, ik heb ADHD!
Driven to distraction.
De herontdekking van het Ware Zelf.

7) Wat is jouw superkracht?
Ik heb problemen snel door, ik voel mensen aan en ik ben doortastend. Deze eigenschappen samen zorgen er vaak voor dat er stappen worden gezet.

Relatietherapie Zeist - Nynke Neijzen


Heb je een vraag aan Nynke of wil je een afspraak met haar maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op haar website uit.

contactMeer relatietips, verhalen en interviews >>