Relatietherapie Zwolle – Edwin Hamelink-Westerhof

Relatietherapie Zwolle - Edwin Hamelink-Westerhof

Interview met Relatietherapie Zwolle – Edwin Hamelink-Westerhof


1) Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk Relatietherapie Zwolle zit aan de rand van Zwolle in de wijk de AA-Landen.

Relatietherapie Zwolle
Bolksbeek 21
8033 CM Zwolle

2) Waarom ben je therapeut geworden?
Na 10 jaar werken met licht verstandelijk beperkte jong volwassenen met ernstig gedragsproblematiek en bijkomende psychiatrische stoornissen, kreeg ik het besef dat ik het wederom anders wou. Ik ben integratieve psychotherapie gaan studeren, een eigen praktijk gaan opbouwen en parttime als traject coördinator en hulpverlener in de jeugdzorg gaan werken. Sinds april 2015 ben ik gestopt met werken in de jeugdzorg en richt me volledig op mijn eigen praktijk voor psychotherapie, relatietherapie en coaching.

3) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Mensen komen uit zichzelf bij mij voor therapie en hierdoor zijn ze gemotiveerd om veranderingen tot stand te brengen. Ik vind het super om te zien hoe mensen vanuit inzicht gaan veranderen.

4) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Dat er een trend lijkt te zijn van mensen die uit elkaar gaan, toch relatietherapie willen om beter met elkaar te communiceren. Mooi om te zien en tegelijkertijd kan het een zeer pijnlijk proces zijn voor de ex-partners. Het brengt vaak confrontatie, dat er nu wel gecommuniceerd kan worden. Terwijl je bezig bent met elkaar loslaten en er een verminderde wederzijds vertrouwen en veiligheid wordt ervaren.


Relatieproblemen

Zie mijn profiel op relatietherapeuten.net


Jouw leven

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Netwerken voor meer samenwerking. Administratie afronden om vakantie te kunnen houden.

2) Heb je een partner en/of gezin?
Ja. Ik ben getrouwd met Mathilde en we hebben 2 kinderen, die allebei eind november zijn geboren; Joshua (2008) en Lisha (2013). Het heeft mijn leven totaal op zijn kop gezet met gratis zingeving, reflectie en speelplezier.

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten en spelen met mijn gezin. Veel ondernemerschap, lezen, studeren, uitgaan, astrologie, vegetarisch & biologisch koken, reizen en klussen.

4) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Onderzoeker, schatgraver, detective, leraar. Ik zie genoeg mogelijkheden om andere dingen te doen.

5) Waar word jij blij van?
Ik wordt blij van zwemmen met de kinderen. Ook van goede gesprekken met mijn vrouw of met vrienden onder het genot van een (speciaal) biertje of wijntje.

Ik wordt blij van mijn eigen praktijk en deze op mijn eigen wijze vorm geven, blij als cliënten na een tijdlang worstelen inzicht krijgen. Als ze gaan beseffen hoe ze met hun problemen en hun zelf omgaan om vervolgens plots snelle resultaten te boeken vanuit veranderingen.

6) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Mezelf blijven ontwikkelen en mijn onderneming verder uitbreiden, om mensen verder te helpen in datgene wat ze nodig hebben. Met korte lijnen, snel contact en kortdurende trajecten.


Inspiratie

1) Wie vind je inspirerend?
In je zelf kan je veel inspiratie en antwoorden vinden. Natuurlijk de mensen en boeken die ik al eerder heb genoemd. Verder wil ik Karen Hamaker-Zondag nog noemen, die veel weet uit te leggen en te schrijven over Jung, projectie, psychologie, metafysica en astrologie.

2) Jouw favoriete boek en waarom?
De schijfwereld serie van Terry Pratchett. Hij geeft op een satirische, humoristische en maatschappij kritische wijze zeer goed weer, dat alles wat we doen gevolgen heeft in de wereld. Die wereld ziet er wellicht toch anders uit, dan wij geloven.

De Amerikaanse psychiater Irvin D. Yalom met ‘de therapeut’; hij weet vol zelfspot de handelswijzen, desillusies en zwakheden van de wereld der therapeuten in kaart te brengen en op de hak te nemen.

3) Jouw favoriete spreuk / quote.
Lisette Thooft, omdat ze de mythe van de relatie (liefde en vrijheid) met bijbehorende patroon weet te vereenvoudigen, in een vrouw als een draak en de man als een robot. Zij – de draak – verwijt, claimt en wil hem bezitten. Hij – de robot – neemt steeds meer afstand, gaat rationaliseren en heeft allang zijn emoties & gevoelens aan haar uit besteed.

Overigens ook ode aan den ouden:
– Einstein: ‘een probleem kan niet worden opgelost op het zelfde niveau als deze is ontstaan’. Vandaar onze neiging om als individu, maar ook als partners in kringentjes te blijven denken en doen.

– Jung: ‘Verliefdheid is niets meer dan een prettige toestand van tijdelijke bewustzijnsvernauwing, waarbij complexe herkenning een rol speelt’. Op een één of andere wijze vallen we op iemand, die alles in onszelf naar boven haalt. We denken dat die ander helemaal tof is, maar we worden verliefd op wat iemand kan worden en niet zo zeer wie degene is. Dat kan later gaan tegenvallen en dan komen we in een patroon, die we diep van binnen eigenlijk zelf ook heel goed kennen.

4) Wat is jouw missie?
Graag wil ik meer bewustzijn voor mezelf en anderen creëren om verder te komen in het leven. We bestaan uit delen of rollen, die we graag willen uiten. Het gaat om inzicht, uitdragen en accepteren van wat we leuk en minder leuk vinden aan ons zelf zonder schade aan de ander te brengen.

Relatietherapie Zwolle - Edwin Hamelink-Westerhof


Heb je een vraag aan Edwin of wil je een afspraak met hem maken?
Druk dan op de button “Neem contact op” en je komt op zijn website uit.

Contact met Edwin Hamelink-WesterhofMeer relatietips, verhalen en interviews >>